Νιαμ νιαμ!
Νιαμ νιαμ! @cook_8494744

Για όσους αγαπούν τα ξινά γλυκάκια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται τέλειο και με λάιμ, όπως το έχω στη φωτογραφία μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
12 κομμάτια περίπου
  1. 100 γρ. αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις + 1 κ.γ. μπέικιν
  2. 60 γρ. ινδοκάρυδο τρίμμα
  3. 3 λεμόνια μεγάλα ζουμερά (5-6 μικρά)
  4. 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  5. 5 γρ. ζελατίνη σκόνη
  6. 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  7. 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι  Χωρίζουμε από τα 4 αυγά τα ασπράδια προσεκτικά και τα χτυπάμε σε μαρέγκα μαζί με το αλάτι. Τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Χτυπάμε τους κρόκους με 4 κ.σ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου και τα 120 γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ανοίξουν σε χρώμα.

  3. 3

    Βάζουμε πάνω στους χτυπημένους κρόκους τη μαρέγκα και κοσκινίζουμε απο πάνω τα 100 γρ αλεύρι και τα 40 γρ. ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω τυλίγοντας προς τα πάνω μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.

  4. 4

    Σ' ένα ταψί μεγέθους 35Χ40 απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα προσέχοντας τις γωνίες.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στη μέση περίπου 15-20 λεπτά, να ροδίσει.

  6. 6

    Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το ακουμπάμε σε μια καθαρή πετσέτα με το χαρτί πάνω και προσεκτικά αφαιρούμε το χαρτί και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

  7. 7

    Κάνουμε την κρέμαΒάζουμε τα 5 γρ. ζελατίνη σε 40 ml νερό και το αφήνουμε να φουσκώνει.

  8. 8

    Μ΄ ένα μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια (οι φλούδες να είναι χωρίς το άσπρο) και τα στίβουμε.  Θα χρειαστούμε 100 ml χυμό λεμονιού.  Το στραγγίζουμε.

  9. 9

    Βάζουμε σ΄ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμονιού, τα 250 γρ., άχνη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και τα 100 γρ. βούτυρο. Ανακατεύοντας συνέχεια το φτάνουμε σε σημείο βρασμού.   Από τη στιγμή του βρασμού το κρατάμε στο μάτι (ανακατεύοντας συνέχεια) για 7 λεπτά. Το βγάζουμε από το μάτι και αφαιρούμε τις φλούδες.

  10. 10

    Σ' ένα ξεχωριστό σκεύος χτυπάμε ελαφρά τα 2 αυγά, προσθέτουμε λίγο λίγο (περίπου 5-6 κ.σ.) από τη ζεστή κρέμα χτυπώντας να μη κόψουν τα αυγά απο το ζεστό μίγμα. Μεταφέρουμε τα αυγά στο κατσαρολάκι και ξαναβάζουμε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς και το αφήνουμε τα φτάσει σχεδόν σε σημείο βρασμού αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει. Κατεβάζουμε απο το μάτι και προσθέτουμε την φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.

  11. 11

    Τώρα το περίεργο κομμάτι..  Μεταφέρουμε την κρέμα σ' ένα άλλο σκεύος το οποίο το βάζουμε σ' ένα μεγαλύτερο μέσα με παγάκια (κάτι σαν παγωμένο μπεν μαρί) και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να κρυώσει. Η κρέμα παραμένει ακόμα ρευστή μη σας τρομάζει, την βαζουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες όπου θα πήξει!

  12. 12

    Μόλις πήξει η κρέμα, ξετυλίγουμε το ρολό απο την πετσέτα και απλώνουμε τα 3/4 της κρέμας μέσα ομοιόμορφα και τυλίγουμε. Την υπόλοιπη κρέμα την απλώνουμε πάνω απο το ρολό και στολίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα, με φέτες λεμονιού ή και με ότι άλλο θέλουμε.

Αντιδράσεις

Από

Νιαμ νιαμ!
Νιαμ νιαμ! @cook_8494744
στις