Ρολό μαρμελάδας σύκου
Ρολό με αφράτο παντεσπάνι και γέμιση μαρμελάδα σύκο.
Υλικά
-
4 αυγά
-
1 φλυτζ.ζάχαρη
-
1 φλυτζ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλάκι baking
-
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
-
1 βανίλια
-
2 κουταλιές κονιάκ για ράντισμα
-
1 κουταλάκι βούτυρο για λαδόκολλα
-
1 κουταλιά άχνη για πετσέτα
-
1 κούπα μαρμελάδα σύκο (ή οτι άλλη μαρμελάδα επιθυμείτε-με πορτοκάλι γίνεται εξίσου καλό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε τα αρωματικά, το αλεύρι και το μπέικιν και απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα 30*35 εκ. Το βουτυρώνουμε ελαφρά με ένα κουταλάκι βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε για 15'-20' στους 180.
-
3
Μόλις είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε σε μία πετσέτα όπου έχουμε ρίξει λίγο άχνη (1 κουταλιά), ραντίζουμε με κονιάκ και τυλίγουμε.
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει και όταν ξετυλίξουμε απλώνουμε την μαρμελάδα και ξανατυλίγουμε.
Σχόλια (2)