Ρολό με γέμιση κρέμα
Ρολό με γέμιση κρέμας και επικάλλυψη σοκολάτας. Πανεύκολο και γρήγορο. Δοκιμάστε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλακτικά, μπορούμε να γεμίσουμε τον κορμό με μαρμελάδα ή μερέντα ή ακόμα και σαντιγύ. Μπορούμε επίσης πάνω απ' την κουβερτούρα να πασπαλίσουμε τρούφα, καρύδα ή και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία και τη βάζουμε στο ψυγείο.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά για 3 περίπου λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και το αλάτι. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το baking powder μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύουμε, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
-
3
Σε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 35x25cm τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το μίγμα απλώνοντας το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθεί γιατι μετά δεν θα μπορούμε να το γυρίσουμε.
-
4
Μόλις ψηθεί το ρολό, τοποθετούμε όση γέμιση θέλουμε και σχηματίζουμε το ρολό προσεχτικά για να μη σπάσει.
-
5
Αν θέλουμε λιώνουμε κουβετούρα και την αλείφουμε απο πάνω.
Σχόλια