marianna.reee
marianna.reee @cook_8494768
Ηράκλειο Κρήτης

Ρολό με γέμιση κρέμας και επικάλλυψη σοκολάτας. Πανεύκολο και γρήγορο. Δοκιμάστε το!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλακτικά, μπορούμε να γεμίσουμε τον κορμό με μαρμελάδα ή μερέντα ή ακόμα και σαντιγύ. Μπορούμε επίσης πάνω απ' την κουβερτούρα να πασπαλίσουμε τρούφα, καρύδα ή και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
8 -10 άτομα
  1. ρολό Για το
  2. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  3. 100 γρ. ζάχαρη
  4. 1/2 κ.γ. αλάτι
  5. 2 κ.γ. baking powder
  6. 100 γρ. αλεύρι
  7. Για τη γέμιση
  8. 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία και τη βάζουμε στο ψυγείο.

  2. 2

    Χτυπάμε τα αυγά για 3 περίπου λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και το αλάτι. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το baking powder μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύουμε, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.

  3. 3

    Σε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 35x25cm τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το μίγμα απλώνοντας το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθεί γιατι μετά δεν θα μπορούμε να το γυρίσουμε.

  4. 4

    Μόλις ψηθεί το ρολό, τοποθετούμε όση γέμιση θέλουμε και σχηματίζουμε το ρολό προσεχτικά για να μη σπάσει.

  5. 5

    Αν θέλουμε λιώνουμε κουβετούρα και την αλείφουμε απο πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια

murto
murto @murto
Νόστιμο,μυρωδάτο και πολύ εύκολο να γίνει παντεσπάνι!!!!Μπράβο!!

Από

marianna.reee
marianna.reee @cook_8494768
στις
Ηράκλειο Κρήτης