Ρολό με μαρμελάδα

,

Περιγραφή

Το πιο ελαστικό και το πιο εύκολο παντεσπάνι για ρολό!!!

Ρολό με μαρμελάδα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές φαρίν απ
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
  • 1 μπέικιν
  • βανίλιες
  • μαρμελάδα βερύκοκο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και έχοντας το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ποτό.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί 25Χ35, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'.
  4. Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι σε πετσέτα και το τυλίγουμε όσο είναι ζεστό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το γεμίζουμε με μαρμελάδα βερύκοκο ή με ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε.
  5. Αν θέλουμε το καλύπτουμε με σαντιγύ ή με γλάσο της αρεσκείας μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαίρη. Είναι σημαντικό να μην παραψηθεί το παντεσπάνι για να μη χάσει την ελαστικότητά του, 15΄ είναι αρκετά. Καλή επιτυχία!!!

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 7-3-09  
    φενετε πολυ καλο οταν ειναι να κανω ρολο δεν μου βγενη καλο το παντεσπανι θα το φτιαξω ομως και θα δω και θα σου βαλω και πολλα πιρουνακια .
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    SOS καλό είναι να βουτυρώσουμε και το ταψι και τη λαδόκολλα για να μη μας περάσει το μίγμα από κάτω
    #
    Σχόλιο από viki_thess, 9-6-09  
    εγω το φτιαχνω με αλευρι αυτο το γλυκο οχι με σιμιγδαλι και βαζω διαφορετικα υλικα μεσα και γινεται εξισου πολυ καλο. αν θελετε μπορω να σας δωσω και τη δικη μου συνταγη.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 12-6-09  
    viki_thess συγγνώμη που άργησα να απαντήσω.
    Μπορείς αν θέλεις να προθέσεις την παραλλαγή της συνταγής εδώ στα σχόλια.

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 7-3-09  
    φενετε πολυ καλο οταν ειναι να κανω ρολο δεν μου βγενη καλο το παντεσπανι θα το φτιαξω ομως και θα δω και θα σου βαλω και πολλα πιρουνακια .
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    SOS καλό είναι να βουτυρώσουμε και το ταψι και τη λαδόκολλα για να μη μας περάσει το μίγμα από κάτω
    #
    Σχόλιο από viki_thess, 9-6-09  
    εγω το φτιαχνω με αλευρι αυτο το γλυκο οχι με σιμιγδαλι και βαζω διαφορετικα υλικα μεσα και γινεται εξισου πολυ καλο. αν θελετε μπορω να σας δωσω και τη δικη μου συνταγη.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 12-6-09  
    viki_thess συγγνώμη που άργησα να απαντήσω.
    Μπορείς αν θέλεις να προθέσεις την παραλλαγή της συνταγής εδώ στα σχόλια.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7778
           
           
    (9)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της georgette...
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 592 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Γλυκα με φρουτα
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    vickys tastes
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της v_vikaki
    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn