Ρολό με μαρμελάδα

vasiliki68
vasiliki68 @cook_8454515
,

Το πιο ελαστικό και το πιο εύκολο παντεσπάνι για ρολό!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαίρη. Είναι σημαντικό να μην παραψηθεί το παντεσπάνι για να μη χάσει την ελαστικότητά του, 15΄ είναι αρκετά. Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 6 κουταλιές ζάχαρη
  2. 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  3. 3 κουταλιές φαρίν απ
  4. 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
  5. 1 μπέικιν
  6. βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.

  2. 2

    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και έχοντας το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ποτό.

  3. 3

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί 25Χ35, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'.

  4. 4

    Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι σε πετσέτα και το τυλίγουμε όσο είναι ζεστό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το γεμίζουμε με μαρμελάδα βερύκοκο ή με ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε.

  5. 5

    Αν θέλουμε το καλύπτουμε με σαντιγύ ή με γλάσο της αρεσκείας μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

καρλιτα
καρλιτα @cook_8453070
φενετε πολυ καλο οταν ειναι να κανω ρολο δεν μου βγενη καλο το παντεσπανι θα το φτιαξω ομως και θα δω και θα σου βαλω και πολλα πιρουνακια .

Από

vasiliki68
vasiliki68 @cook_8454515
στις
,