Ρολό με μαρμελάδα
Το πιο ελαστικό και το πιο εύκολο παντεσπάνι για ρολό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαίρη. Είναι σημαντικό να μην παραψηθεί το παντεσπάνι για να μη χάσει την ελαστικότητά του, 15΄ είναι αρκετά. Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
6 αυγά
-
6 κουταλιές ζάχαρη
-
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
-
3 κουταλιές φαρίν απ
-
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
-
1 μπέικιν
-
βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
-
2
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και έχοντας το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ποτό.
-
3
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί 25Χ35, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'.
-
4
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι σε πετσέτα και το τυλίγουμε όσο είναι ζεστό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το γεμίζουμε με μαρμελάδα βερύκοκο ή με ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε.
-
5
Αν θέλουμε το καλύπτουμε με σαντιγύ ή με γλάσο της αρεσκείας μας.
Σχόλια (4)