Ρολό με Μερέντα
Παντεσπάνι με επίστρωση μερέντας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μη σπάσει το παντεσπάνι όταν το κάνουμε ρολό.Εάν θέλουμε μπορούμε αντί για μερέντα να βάλουμε ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά
-
2
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί.
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις).
-
4
Το αφήνουμε για 20' για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.
-
5
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό. το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη.
Σχόλια (64)
Πεντανόστιμο!!Επίσης πολύ σημαντικό ότι χτυπάς όλα τα υλικά μαζί και όχι ξεχωριστά τα αυγά σε μαρέγκα κλπ κλπ..
Την επόμενη φορά θα βγάλω και φωτό!!
Ευχαριστούμε!!