Ρολό μπακλαβά με αμυγδαλόψιχα και γλυκό κουταλιού

Bαθμολογία: 5
       
 
4 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένας μπακλαβάς που μοσχοβολάει βούτυρο, αλλά αν το αντικαταστήσουμε με μαργαρίνη ή λάδι γίνεται καί νηστίσιμος.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 18 φύλλα κρούστας
  • 400 γρ. κανταίφι
  • 500 γρ. αμύγδαλοψυχα αλεσμένη
  • 6 κουταλιές φρυγανιά
  • 500 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • κανέλα-γαρύφαλο
  • γλυκό κουταλιού κοματάκια ψιλοκομένα (νεράτζι πράσινο, φλούδα περγαμόντο, ή ό,τι άλλο σάς αρέσει)


Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 5 κουταλιές γλυκόζη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύετε σέ ενα μπώλ τήν αμυγδαλόψιχα, τήν φρυγανία, τήν κανέλα, τό γαρύφαλλο καί τήν αχνη.
  2. Ψιλοκόβετε τό γλυκό τής αρεσκείας σας.
  3. Απλώνετε καί βουτυρώνετε τά πρώτα 5 φύλλα, βάζετε πάνω τους τό 1/3 από τό καταΐφι σέ ολο τό μήκος του φύλλου, μετά τά υλικά πού εχετε ανακατέψει στό μπώλ, τά κοματάκια τό γλυκό του κουταλιού καί ραντίζετε μέ λίγο βούτυρο.
  4. Τυλίγουμε σέ ρολό, βουτυρώνουμε τό επάνω φύλλο καί χαράζουμε ελαφρά σέ μερίδες.
  5. Τό ψήνουμε σέ σιγανό φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  6. Μόλις χλιαρίνει τό σιροπιάζουμε μέ τό καυτό σιρόπι.
  7. Μέ τόν ίδιο τρόπο κάνουμε καί τά υπόλοιπα φύλλα ρολλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ συνήθως τό φτιάχνω μέ γλυκό νερατζάκι πράσινο ή περγαμόντο ή μανταρίνι, οχι μέ πολύ γλυκά σιροπιαστά.

Αν κάποιος δέν θέλει νά βάλει τήν γλυκόζη μπορεί νά τήν αφαιρέσει,εγώ συνήθως τήν βάζω σέ αυτό τό γλυκό γιά νά δένει καλύτερα τό σιροπάκι νά μήν είναι νερουλό καί μαλακώνει τό φύλλο.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 4-12-09  
    ξέχασα νά σάς γράψω ότι τά υλικά είναι γιά 3 ρολά οπότε χωρίζετε τά υλικά ολα στά 3.
    #
    Σχόλιο από sintageskriti, 16-1-10  
    Μμ πολύ νόστιμο το γλυκακη σου.Μπορεις να βάλεις στο σιροπι πιο λιγη ζαχαρι και να προσθέσεις και λίγο μέλι.Τέλειο.
    #
    Σχόλιο από golfo, 16-1-10  
    ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια ,και πολυ ωραια η ιδεα του μελιου.
    #
    Σχόλιο από vivi1977, 8-12-10  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 11-3-11  
    Πολύ ωραία ρολάκια μπακλαβά!!!!μπράβοο:)))
    #
    Σχόλιο από evi rokana, 1-2-12  

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 4-12-09  
    ξέχασα νά σάς γράψω ότι τά υλικά είναι γιά 3 ρολά οπότε χωρίζετε τά υλικά ολα στά 3.
    #
    Σχόλιο από sintageskriti, 16-1-10  
    Μμ πολύ νόστιμο το γλυκακη σου.Μπορεις να βάλεις στο σιροπι πιο λιγη ζαχαρι και να προσθέσεις και λίγο μέλι.Τέλειο.
    #
    Σχόλιο από golfo, 16-1-10  
    ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια ,και πολυ ωραια η ιδεα του μελιου.
    #
    Σχόλιο από vivi1977, 8-12-10  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 11-3-11  
    Πολύ ωραία ρολάκια μπακλαβά!!!!μπράβοο:)))
    #
    Σχόλιο από evi rokana, 1-2-12  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...