Ρολό μπακλαβά με αμυγδαλόψιχα και γλυκό κουταλιού
Ένας μπακλαβάς που μοσχοβολάει βούτυρο, αλλά αν το αντικαταστήσουμε με μαργαρίνη ή λάδι γίνεται καί νηστίσιμος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ συνήθως τό φτιάχνω μέ γλυκό νερατζάκι πράσινο ή περγαμόντο ή μανταρίνι, οχι μέ πολύ γλυκά σιροπιαστά. Αν κάποιος δέν θέλει νά βάλει τήν γλυκόζη μπορεί νά τήν αφαιρέσει,εγώ συνήθως τήν βάζω σέ αυτό τό γλυκό γιά νά δένει καλύτερα τό σιροπάκι νά μήν είναι νερουλό καί μαλακώνει τό φύλλο.
Υλικά
-
18 φύλλα κρούστας
-
400 γρ. κανταίφι
-
500 γρ. αμύγδαλοψυχα αλεσμένη
-
6 κουταλιές φρυγανιά
-
500 γρ. βούτυρο φρέσκο
-
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-
κανέλα-γαρύφαλο
-
γλυκό κουταλιού κοματάκια ψιλοκομένα (νεράτζι πράσινο, φλούδα περγαμόντο, ή ό,τι άλλο σάς αρέσει)
-
Για το σιρόπι
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 κιλό νερό
-
1 φλούδα λεμονιού
-
5 κουταλιές γλυκόζη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε σέ ενα μπώλ τήν αμυγδαλόψιχα, τήν φρυγανία, τήν κανέλα, τό γαρύφαλλο καί τήν αχνη.
-
2
Ψιλοκόβετε τό γλυκό τής αρεσκείας σας.
-
3
Απλώνετε καί βουτυρώνετε τά πρώτα 5 φύλλα, βάζετε πάνω τους τό 1/3 από τό καταΐφι σέ ολο τό μήκος του φύλλου, μετά τά υλικά πού εχετε ανακατέψει στό μπώλ, τά κοματάκια τό γλυκό του κουταλιού καί ραντίζετε μέ λίγο βούτυρο.
-
4
Τυλίγουμε σέ ρολό, βουτυρώνουμε τό επάνω φύλλο καί χαράζουμε ελαφρά σέ μερίδες.
-
5
Τό ψήνουμε σέ σιγανό φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
-
6
Μόλις χλιαρίνει τό σιροπιάζουμε μέ τό καυτό σιρόπι.
-
7
Μέ τόν ίδιο τρόπο κάνουμε καί τά υπόλοιπα φύλλα ρολλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)