κύρια φωτογραφία συνταγής Ρολό ζαμπόν-τυρί
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Ο κλασικός συνδιασμός ζαμπόν-τυρί-ζύμη...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 φύλλο σφολιάτα
  2. 300 γρ γραβιέρα τριμμένη
  3. 8 φέτες ζαμπόν
  4. 1/2 λίτρο γάλα
  5. 2 κουταλιές αλεύρι
  6. 2 κουταλιές βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.

  2. 2

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα και πιπέρι (και αν θέλουμε και αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί). Αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και στρώνουμε τη μισή κρέμα αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο (για να κολλήσουμε τα φύλλα μεταξύ τους). Βάζουμε από πάνω 4 φέτες ζαμπόν μετά την υπόλοιπη κρέμα και μετά τις υπόλοιπες 4 φέτες ζαμπόν. Αλείφουμε με νερό το φύλλο γύρω γύρω και τοποθετούμε το υπόλοιπο μισό φύλλο από πάνω και πιέζουμε γύρω γύρω ώστε να κολλήσουν καλά τα δύο φύλλα μεταξύ τους.

  4. 4

    Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Επειδή χτες το έφτιαξα σε τραπέζι αν και η συνταγή είναι με φύλλο σφολιάτα εγώ το έφτιαξα χτες με δικο μου φύλλο που άνοιξα εγώ και έγινε πεντανόστιμο .Επομένως δε χρειάζεται αν δε σας αρέσει η σφολιάτα να τη χρησιμοποιήσετε γι αυτό και το προσθέτω.

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις