Ρολό ζαμπόν-τυρί
Ο κλασικός συνδιασμός ζαμπόν-τυρί-ζύμη...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
-
2
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα και πιπέρι (και αν θέλουμε και αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί). Αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και στρώνουμε τη μισή κρέμα αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο (για να κολλήσουμε τα φύλλα μεταξύ τους). Βάζουμε από πάνω 4 φέτες ζαμπόν μετά την υπόλοιπη κρέμα και μετά τις υπόλοιπες 4 φέτες ζαμπόν. Αλείφουμε με νερό το φύλλο γύρω γύρω και τοποθετούμε το υπόλοιπο μισό φύλλο από πάνω και πιέζουμε γύρω γύρω ώστε να κολλήσουν καλά τα δύο φύλλα μεταξύ τους.
-
4
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (4)