Ρόστι πατάτας με αυγά μάτια
Προ καιρού είχα πάει σε ένα από αυτά τα κυριλέ μπριζολάδικα, χασαποταβέρνα πολυτελείας κοινώς, όπου ένα από τα ορεκτικά ήταν ένα τραγανό ρόστι πατάτες με αυγά μάτια από πάνω.Έκτοτε ψάχνω να βρω την συνταγή ή έστω κάτι που να το προσεγγίζει.Χαζεύοντας τα βιβλία μαγειρικής μου βρήκα κάτι να του μοιάζει και εννοείται το δοκίμασα αμέσως. Πάμε να το δούμε παρεούλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια πολύ ωραία και εναλλακτική λύση για ένα νόστιμο και διαφορετικό βραδινό.Την συνταγή την βρήκα στο "Βιβλίο Συνταγών για τις Κουζινομηχανές Kenwood Chef"
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή του πλευρά.
-
2
Πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ,
-
3
Το αλάτι και την πάπρικα,
-
4
Και το λιωμένο βούτυρο
-
5
Και ανακατεύουμε καλά.
-
6
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και με το κουτάλι απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού.
-
7
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές περίπου 5 λεπτά.
-
8
Όταν ψηθεί και από τις δυο πλευρές είναι έτοιμο.
-
9
Συνοδεύεστε με ένα αυγό μάτι με ρευστό κρόκο για να το απογειώσετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια