Σαβαρέν 2
Νοστιμότατο γλυκό και εξασφαλισμένη επιτυχία στο φτιάξιμο και στο φάγωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιούμε ταψί Νο 34. Για διπλή συνταγή, ταψί Νο 40. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
6 αυγά
-
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
-
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
-
1/2 ποτήρι κόκκινη φαρίνα
-
1/4 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
-
2 βανίλιες
-
1/2 φακελάκι μπαίκιν - πάουντερ
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
Για το σιρόπι
-
2 ποτήρια νερό
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
125 γρ μαργαρίνη
-
1/4 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
-
2
Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
-
3
Προσθέτουμε χτυπημένα τα ασπράδια.
-
4
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τις βανίλιες, το μπαίκιν ανακατωμένο στο αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατώνοντας συνέχεια.
-
5
Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρας) μέχρι να πάρει ένα ωραίο ομοιόμορφο χρώμα.
-
6
Για το σιρόπι, βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό και στο τέλος, λίγο πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λειώσει και το χυμό πορτοκαλιού.
-
7
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Σχόλια (6)