κύρια φωτογραφία συνταγής Σαβαρέν 2
Πρασινομάτα
Πρασινομάτα @cook_8453137

Νοστιμότατο γλυκό και εξασφαλισμένη επιτυχία στο φτιάξιμο και στο φάγωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιούμε ταψί Νο 34. Για διπλή συνταγή, ταψί Νο 40. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  2. 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  3. 1/2 ποτήρι κόκκινη φαρίνα
  4. 1/4 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  5. 2 βανίλιες
  6. 1/2 φακελάκι μπαίκιν - πάουντερ
  7. 1 σφηνάκι κονιάκ
  8. Για το σιρόπι
  9. 2 ποτήρια νερό
  10. 2 ποτήρια ζάχαρη
  11. 125 γρ μαργαρίνη
  12. 1/4 ποτήρι χυμός πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. 3

    Προσθέτουμε χτυπημένα τα ασπράδια.

  4. 4

    Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τις βανίλιες, το μπαίκιν ανακατωμένο στο αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατώνοντας συνέχεια.

  5. 5

    Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρας) μέχρι να πάρει ένα ωραίο ομοιόμορφο χρώμα.

  6. 6

    Για το σιρόπι, βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό και στο τέλος, λίγο πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λειώσει και το χυμό πορτοκαλιού.

  7. 7

    Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
Δεν εχω ξαναδει πιο αφρατο ζυμαρι οταν το εφτιαχνα!!!ειναι πολυ ευκολο και απο γευση απιθανο,το μονο που εβαλα ηταν στο σιροπι αντι βιταμ,φρεσκο βουτυρο, καταπληκτικο!!!

Από

Πρασινομάτα
στις
][url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl4.glitter-graphics.net/pub/1015/1015134c7aw7kddmu.gif[/img][/url]
Δες περισσότερα