ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ @cook_8458531

Σαβρίδια, αποξηραμένα στη σκιά ή στον ήλιο, και στον αέρα. Μεζές για τσίπουρο, ουζάκι και καλή παρέα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σαβρίδια, κοκάλια είναι στην ίδια κατηγορία της συνταγής.Αν θέλετε πιο άμεσα αποτελέσματα,τα απλώνουμε στον ήλιο,αλλά θέλει να τα ελέγχουμε, για να μη παραστεγνώσουν. Εάν θέλετε να τα κάνετε "τσίρο" τότε τα αφήνετε ακόμη 2-3 μέρες κατά προσέγγιση και κατά πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια. Το λάδι που τα αλείφουμε είναι αποτρεπτικό για τις μύγες και τις μέλισσες. Δεν βάζουμε λάδι, κρέμασμα μόνο σε ελεγχόμενο μέρος (φανάρια). Προτασή μου.Κάντε στην αρχή μόνο 2-3 κομμάτια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

έναν γενναίο μεζέ!
  1. σαβρίδια μεγαλούτσικα (τα κομμάτια, κατά βούληση)
  2. λάδι
  3. αλάτι
  4. ρίγανη
  5. οδοντογλυφίδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι, ανοίγουμε τα σαυρίδια,"γούνα". Δηλαδή από το πίσω μέρος της ράχης και από το κεφάλι πρός την ουρά.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τα βράγχια, τα εντόσθια και βγάζουμε τα μάτια.

  3. 3

    Τα πλένουμε καλά να φύγουν τα αίματα.

  4. 4

    Με χαρτί κουζίνας, τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι σε όλη την επιφάνεια του ψαριού, και από τις δύο πλευρές, τα αλατίζουμε αρκετά με ψιλό αλάτι, τα ρίχνουμε λίγο ρίγανη και με μια οδοντογλυφίδα, τα καρφώνουμε στις δύο πλευρές, για να μείνουν ανοιχτά.

  5. 5

    Με ένα συρμάτινο τσιγκέλι τα περνάμε στο πίσω μέρος της ουράς και τα κρεμάμε σε σκιερό, και μέρος που αερίζεται.

  6. 6

    Τα αφήνουμε 2-3 μέρες να στεγνώσουν.

  7. 7

    Αν δεν τα καταναλώσουμε την ίδια μέρα, τα βάζουμε ένα, ένα σε πολυμπάκ,και στο ψυγείο (συντήρηση).

  8. 8

    Ανάβουμε φωτιά (κάρβουνα) και τα ψήνουμε λίγο από κάθε πλευρά,σε δυνατή φωτιά.

  9. 9

    Καθαρίζουμε το δέρμα (βγαίνει εύκολα) και τα κόβουμε κομματάκια.

  10. 10

    Προσθέτουμε λίγο λαδάκι, ξύδι, αλάτι και είναι έτοιμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Συγχαρητήρια και άπειρα ευχαριστώ που ανέβασες την συνταγή,τα έφαγα στην Νάξο και στην Πάρο και ήταν επιεικώς...απίθανα!!!!

Από

ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
στις