Sacher Torte
#πρώτησυνταγή
Το υπέροχο Μυστικό Σοκολατένιο γλυκό της Βιέννης.
Το περίφημο γλυκό της Βιέννης, ήταν το πρώτο μου γλυκό που έφτιαχνα μικρή. Έψαχνα στο ΝΕΤ να βρω την συνταγή, βρήκα την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου (http//www.sacher.com/sacher/SacherTorte/index_en.jsp), παραπλήσιες συνταγές στα αγγλικά, αλλά ευτυχώς η μητέρα μου είχε γράψει εκείνη που έφτιαχνα στο ''τετράδιο'' της!! Σας την δίνω για να απολαύσουμε όλοι αυτό το υπέροχο γλυκό!!!
Υλικά
-
150 γρ. βούτυρο
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
150 γρ ζάχαρη
-
50 γρ. αλεύρι + ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
50 γρ κακάο
-
1 βανίλια
-
8 αυγά
-
50 γρ. τριμμένα μπισκότα
-
1 βαζο μαρμελαδα βερυκοκο
-
Ετοιμο γλασο και ακομα 150 γρ. κουβερτουρα
-
1 κουτ.γλυκου baking powder
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
-
2
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 100 γρ. ζαχαρη.
-
3
Χωρίζουμε τους κρόκους και τους βάζουμε στο μίγμα με το βούτυρο και μετά με την κουβερτούρα.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τα 50 γρ. ζαχαρη.
-
5
Αδειάζουμε την κουβερτούρα πάνω στο μίγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το κακάο και ύστερα το κοσκινίζουμε πάνω στο μίγμα της μαρέγκας.
-
6
Τέλος ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
7
Βάζουμε σε βουτυρομένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.
-
8
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε την φόρμα. Εάν έχει κρυωσει καλά παίρνουμε ένα μεγάλο μακρύ μαχαίρι και κόβουμε στην μέση.
-
9
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολακι την μαρμελάδα με ελάχιστο νερό αλείφουμε τα παντεσπάνια μας και τα ενώνουμε τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο.
-
10
Τελειώνουμε με έτοιμο γλάσο το οποίο το ζεσταίνουμε σε μπεν-μαρι μαζί με τα 150 γρ. κουβερτουρα.
Σχόλια (14)
Να τη γράψουμε "Sacher Torte" ή "Ζάχερ Τόρτε"; Γιατί Zaxer διαβάζεται "Ζάξερ" και δεν είναι το σωστό...