Σαφρανοπανακότα
Μια διαφορετική και ελαφριά πανακότα για τους λάτρεις του σαφράν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να βγει εύκολα η πανακότα από το μπολάκι βουτήξτε το σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίστε το με προσοχή σε ένα πιάτο. Σερβίρετε με σιρόπι της αρεσκείας σας, ζάχαρη άχνη ή σκέτη!
Υλικά
-
300 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-
300 ml φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
-
6 κ.σ. ζάχαρη
-
3-4 βανίλιες (σκόνη)
-
0,25 γρ. σαφράν
-
4 φύλλα ζελατίνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
-
2
Προσθέστε το σαφράν.
-
3
Μόλις βράσει αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέστε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν.
-
4
Μοιράστε το μείγμα σε μπολάκια και όταν κρυώσουν βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Όταν η πανακότα πήξει είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια