Σαφρανοπανακότα

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Ding Dong
Ding Dong @cook_8489560

Μια διαφορετική και ελαφριά πανακότα για τους λάτρεις του σαφράν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να βγει εύκολα η πανακότα από το μπολάκι βουτήξτε το σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίστε το με προσοχή σε ένα πιάτο. Σερβίρετε με σιρόπι της αρεσκείας σας, ζάχαρη άχνη ή σκέτη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 300 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  2. 300 ml φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  3. 6 κ.σ. ζάχαρη
  4. 3-4 βανίλιες (σκόνη)
  5. 0,25 γρ. σαφράν
  6. 4 φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.

  2. 2

    Προσθέστε το σαφράν.

  3. 3

    Μόλις βράσει αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέστε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν.

  4. 4

    Μοιράστε το μείγμα σε μπολάκια και όταν κρυώσουν βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Όταν η πανακότα πήξει είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ding Dong
Ding Dong @cook_8489560
στις