Σαφρίδια τηγανιτά με σάλτσα λαδολέμονο πικάντικη
Νοστιμότατα ψαράκια με τέλεια σάλτσα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από τον Καλλίδη.Εγώ προσθέτω και φρέσκο κρεμμυδάκι στη σάλτσα.Το κορν Φλάουερ κάνουν τα ψαράκια μας τραγανά!Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής .
Υλικά
-
αλάτι
-
αλεύρι ή κορν φλάουρ
-
λάδι για το τηγάνι.
-
Για την πικάντικη σάλτσα
-
2 λεμόνια το χυμό 2
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1/2 φλ. λάδι
-
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κ.γλ. δενδρολίβανο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε,καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια μας.
-
2
Τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
-
3
Σε μπολ βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
-
4
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας, προσθέτουμε το σέλινο, τον άνηθο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-
5
Αφού είναι έτοιμα τα ψάρια μας πετάμε όλο το λάδι από το τηγάνι.
-
6
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με τα ψάρια και βάζουμε 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα πάνω σε κάθε ψάρι.
-
7
Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τα σαφρίδια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Σχόλια