Σαφρίδια τηγανιτά με σάλτσα λαδολέμονο πικάντικη

,

Περιγραφή

Νοστιμότατα ψαράκια με τέλεια σάλτσα!

Σαφρίδια τηγανιτά με σάλτσα λαδολέμονο πικάντικη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6-8 σαφρίδια ή όποιο άλλο ψάρι θέλετε
  • αλάτι
  • αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • λάδι για το τηγάνι.

Για την πικάντικη σάλτσα:

  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ.δενδρολίβανο
  • αλατοπίπερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Σκόρδο , Μουστάρδα
Σερβίρει: 3 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε,καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια μας.
  2. Τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας:

  1. Σε μπολ βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας, προσθέτουμε το σέλινο, τον άνηθο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Αφού είναι έτοιμα τα ψάρια μας πετάμε όλο το λάδι από το τηγάνι.
  4. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με τα ψάρια και βάζουμε 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα πάνω σε κάθε ψάρι.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τα σαφρίδια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τον Καλλίδη.

Εγώ προσθέτω και φρέσκο κρεμμυδάκι στη σάλτσα.

Το κορν Φλάουερ κάνουν τα ψαράκια μας τραγανά!

Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής .

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΨΑΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της stefanos-ag
    ψαρια
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver