Salade de pommes de terre à la parisienne

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
chefurret
chefurret @cook_8522530

Είναι η γνωστή μας πατατοσαλάτα στη γαλλική της εκδοχή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη διάβασα στο Veryeasykitchen.blogspot.gr, απλά έκανα κάποιες αλλαγές στη δοσολογία των υλικών.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 700 γρ πατάτες
  2. 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  3. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 1 κ.σ. ξύδι κρασιού
  5. 3 κ.σ. αρωματικά χόρτα (μαϊντανός, εστραγκόν, σχοινόπρασο, πράσινο κρεμμυδάκι)
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις πατάτες (περίπου ίδιου μεγέθους) και τις βάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.

  2. 2

    Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις βάζουμε στη σαλατιέρα και τις ραντίζουμε με το κρασί. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα και το κρεμμύδι.

  4. 4

    Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλατοπίπερο και το περιχύνουμε πάνω στις πατάτες.

  5. 5

    Τέλος βάζουμε πάνω στη σαλάτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα αρωματικά χόρτα. Η σαλάτα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

chefurret
chefurret @cook_8522530
στις