Salade de pommes de terre à la parisienne
Είναι η γνωστή μας πατατοσαλάτα στη γαλλική της εκδοχή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη διάβασα στο Veryeasykitchen.blogspot.gr, απλά έκανα κάποιες αλλαγές στη δοσολογία των υλικών.
Υλικά
-
700 γρ πατάτες
-
1 κρεμμύδι
-
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ξύδι κρασιού
-
3 κ.σ. αρωματικά χόρτα (μαϊντανός, εστραγκόν, σχοινόπρασο, πράσινο κρεμμυδάκι)
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις πατάτες (περίπου ίδιου μεγέθους) και τις βάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
-
2
Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις βάζουμε στη σαλατιέρα και τις ραντίζουμε με το κρασί. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
-
3
Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα και το κρεμμύδι.
-
4
Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλατοπίπερο και το περιχύνουμε πάνω στις πατάτες.
-
5
Τέλος βάζουμε πάνω στη σαλάτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα αρωματικά χόρτα. Η σαλάτα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια