Σαλάμι με καρδιά παγωτού
Το γνωστό μας γλυκό με μια μικρή διαφορά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή μου την είπε μια φίλη μου. Το μόνο που πρόσθεσα εγώ είναι μια κούπα γάλα στα θρυμματισμένα μπισκότα και επειδή δεν σκούραινε με το κακάο πρόσθεσα λιωμένη κουβερτούρα. Εννοείται ότι έβαλα λίγο παραπάνω ζάχαρη. Καλή σας όρεξη!!
Υλικά
-
2 πακέτα πτι μπερ
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
κακάο τόσο όσο σκούρο θέλετε να γίνει
-
2 βανίλιες
-
λίγο ρούμι ή κονιάκ
-
250 γρ μαργαρίνη
-
1 κρόκο αυγού (αν θέλετε)
-
παγωτό βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη να ασπρίσει.
-
2
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
-
3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του παγωτού) στη χτυπημένη μαργαρίνη.
-
4
Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το χέρι.
-
5
Σε μια λαδόκολλα στρώνουμε το γλυκό.
-
6
Παίρνουμε το παγωτό και βάζουμε μπάλες στη μέση του γλυκού και κλείνουμε σε ρολό.
-
7
Το βάζουμε στην κατάψυξη.
-
8
Το επόμενο βήμα είναι μαχαίρι και πιάτο.
Σχόλια (30)