evdoba
evdoba @evdoba
,

Μια ιδιαίτερη και θρεπτική και ελαφριά καλοκαιρινή σαλάτα. Μια ενδιαφέρουσα συνταγή προερχομενη και εμπνευσμένη από το Ταλιμπού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε αντί φυστίκια, φουντούκια ωμά για διαφορετική γεύση. Δοκιμάστε να προσθέσετε και φυστίκια και ελιές και σουσάμι. Γεμάτη και ιδιαίτερη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 αγγουράκια
  2. 1 κουτ.σούπας φυστίκια ωμά και ανάλατα
  3. 1 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο ή άσπρο
  4. 1 κουτ.τσαγ. σπόρους κίμινου
  5. 1 τσίλι πράσινο
  6. Ελάχιστο κόλιανδρο
  7. αλάτι
  8. 2 κουτ. σούπ. φυστίκια ή σουσάμι ή ελιές φέτες σωταρισμένα με ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αγγουράκια σε κύβους.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το τσίλι σε φέτες και το κόλιανδρο αν είναι φρέσκο.

  3. 3

    Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε ελαφρά τους σπόρους σουσαμιού. Προσοχή γιατί γίνονται πολύ γρήγορα. Περίπου 2 λεπτά θα χρειαστούν.

  4. 4

    Παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε 3 σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Κατόπιν τους βγάζουμε και τους κοπανάμε ελαφρά με ένα γουδοχέρι.

  5. 5

    Προσθέτουμε άλλες 4 σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε τους σπόρους κίμινου στη φωτιά να ροδίσουν.

  6. 6

    Προσθέτουμε και το τσίλι κομμένο ψιλές φέτες και παίρνουμε πάλι από τη φωτιά το σκεύος.

  7. 7

    Προσθέτουμε το αγγουράκι το κομμένο και το αλάτι. Αν πιτσιλάει σκεπάζουμε με το καπάκι και ανακινούμε το σκεύος.

  8. 8

    Δεν το ξαναβάζουμε στη φωτιά.

  9. 9

    Σερβίρουμε κατευθείαν μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
ό,τι καλύτερο δοκίμασα τελευταία σε σαλατικό!Έβαλα λευκό και μαύρο σουσάμι και φυστίκια Αιγίνης.

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,