Σαλάτα Caesars
Μία εκδοχή της γνωστής πολυαγαπημένης σαλάτας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εμείς τα Χριστούγεννα κάνουμε πάντα 2 γεμιστά κοτόπουλα. Την δεύτερη μέρα εχει ξεμείνει το στήθος και έτσι την φτιάχνω εδώ και 3 χρόνια με επιτυχία... δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε.Η συγκεκριμένη σαλάτα εχει διχάσει πολλούς ότι δεν ειναι ετσι η συνταγη της πραγματικής Caesars... το ξέρω αλλά εμένα αυτή μου αρέσει και την προτείνω και σε σας!!! Χρόνια πολλά
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το μαρούλι και το τυλίγουμε στην πετσέτα.
-
2
Σε ένα τεφάλ τηγάνι ρίχνουμε τις 2 φέτες ψωμί τοστ κομμένες κυβους μόνο με αλάτι και ρίγανη (χωρίς λάδι) και ανακετέυουμε συνέχεια. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε.
-
3
Σε ενα μπώλ βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 ελαιόλαδο, 1 ξύδι (λευκό ή μπαλσάμικο ανάλογα τα γούστα) αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι. Τα χτυπάμε καλά.
-
4
Κόβουμε μικρές μπουκιές το κοτόπουλο και ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
-
5
Στην σαλατιέρα το ζυμώνουμε καλά με το αλάτι και ρίχνουμε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, την σως, τα κρουτόν και τελος την παρμεζάνα.
Σχόλια (14)