κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα Δήλος
Mia
Mia @cook_8452611
,

Έχει γίνει της μόδας ο συνδυασμός σπανάκι-ρόκα αλλά μέχρι να τον χορτάσουμε ας παραθέσω κι εγώ τη δική μου version

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συγκεκριμένη σαλάτα φάγαμε σ'ένα εστιατόριο στην Αγ.Παρασκευή ("Σπιτικό") και από τότε πολύ συχνά τη συμπεριλαμβάνουμε στο μενού μας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα (καλοφαγάδες)
  1. 1/2 κιλό σπανάκι (τρυφερά φύλλα)
  2. 1 ματσάκι ρόκα
  3. Περίπου 6 φέτες λιαστή ντομάτα
  4. 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
  5. Περίπου 50 γρ. κουκουνάρι (1φακελάκι)
  6. 1 μικρό ξυνόμηλο
  7. 10 φλύδες παρμεζάνα
  8. Σως
  9. 1 κουτ. σούπας μέλι
  10. 2 κουτ. σούπας λάδι
  11. 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα υλικά (εννοείται) και κόβουμε το σπανάκι και τη ρόκα χοντρά, με το χέρι.

  2. 2

    Χωρίστε στη μέση τη λιαστή ντομάτα αν τα κομμάτια είναι μεγάλα.

  3. 3

    Ρίχνουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και κόβουμε λεπτές φέτες το μήλο.

  4. 4

    Με το ξεφλουδιστήρι της πατάτας βγάζουμε φλύδες παρμεζάνας και τέλος περιχύνουμε με τη σως. Προσθέτω αλάτι στο τέλος αν χρειάζεται καθώς η παρμεζάνα είναι αλμυρή από μόνη της.

  5. 5

    Στο μικροκυμάτων σ'ένα μπολάκι βάζω το μέλι, το λάδι και το μπαλσάμικο.

  6. 6

    Αφού ζεσταθούν τ'ανακατεύω και περιχύνω όσο είναι ζεστή

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Φτιάχνω ακριβώς την ίδα σαλάτα μόνο που αντί για κουκουνάρι βάζω καρύδια .Επίσης μαζί με το μήλο ταιριάζει απίστευτα να προσθέσετε ρόγες από σταφύλι σουλτανίνα.

Από

Mia
Mia @cook_8452611
στις
,