Σαλάτα Δήλος
Έχει γίνει της μόδας ο συνδυασμός σπανάκι-ρόκα αλλά μέχρι να τον χορτάσουμε ας παραθέσω κι εγώ τη δική μου version
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συγκεκριμένη σαλάτα φάγαμε σ'ένα εστιατόριο στην Αγ.Παρασκευή ("Σπιτικό") και από τότε πολύ συχνά τη συμπεριλαμβάνουμε στο μενού μας
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα υλικά (εννοείται) και κόβουμε το σπανάκι και τη ρόκα χοντρά, με το χέρι.
-
2
Χωρίστε στη μέση τη λιαστή ντομάτα αν τα κομμάτια είναι μεγάλα.
-
3
Ρίχνουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και κόβουμε λεπτές φέτες το μήλο.
-
4
Με το ξεφλουδιστήρι της πατάτας βγάζουμε φλύδες παρμεζάνας και τέλος περιχύνουμε με τη σως. Προσθέτω αλάτι στο τέλος αν χρειάζεται καθώς η παρμεζάνα είναι αλμυρή από μόνη της.
-
5
Στο μικροκυμάτων σ'ένα μπολάκι βάζω το μέλι, το λάδι και το μπαλσάμικο.
-
6
Αφού ζεσταθούν τ'ανακατεύω και περιχύνω όσο είναι ζεστή
Σχόλια (4)