Σαλάτα για τους οπαδούς του ελαιόλαδου
Πολλές φορές άτομα που κάνουν διατροφή/δίαιτα αποφεύγουνε το ελαιόλαδο.Σαφώς ειναι καλό να αποφευγέται σε τηγανιτή μορφή.Αλλα αναμφισβήτα το ελαιόλαδο έχει μεγάλα oφέλη στον οργανισμό μας.Οχι βέβαια η υπερβολική κατανάλωση,αλλώστε τίποτα δεν πρέπει να καταναλώνεται αλόγιστα.Ας,παμε να δούμε κάποια oφέλη του ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο βοηθά στην απορρόφηση των βιταμινών από τον οργανισμό και χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει, συμβάλλει στη μείωση της οξείδωσης των λιπαρών ιστών του σώματος ενώ είναι το πιο ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες.Το ελαιόλαδο επιδρά θετικά στην αύξηση και στην ανάπτυξη του οργανισμού και επιβραδύνει τη γήρανση χάρη στα λιπαρά του οξέα και στο μεγάλο ποσοστό βιταμίνης Ε, που εμποδίζουν την οξείδωση και τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Δυο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου την ημέρα στο διαιτολόγιό σας, προστατεύει και διατηρεί το δέρμα σας υγειές ή νεανικό. Μια δίαιτα, όπως η Μεσογειακή, πλούσια στις χημικές ουσίες φαινόλες, που περιέχονται ιδιαίτερα στο παρθένο ελαιόλαδο, καταστέλλει μια σειρά από γονίδια που ευνοούν τις φλεγμονές στον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα. Η εν λόγω ερεύνα δείχνει ότι εν μέρει υπάρχει και γενετική βάση στα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας, γεγονός που εξηγεί τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακής νόσου σε όσους επιμένουν …μεσογειακά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πηγές για τα οφέλη του ελαιόλαδουwww.asxetos.gr www.ygeiasorama.gr Επίσης καλό θα ήταν το ελαιόλαδο να το βάλετε στο τέλος πάνω απο ολα τα υλικά και όχι πάνω στα παξιμάδια για να μην το αποροφήσουνε ολο.
Υλικά
-
250 gr παξιμάδια μετρίου μεγέθους ζυμώμενα με ελαιόλαδο
-
3 ντομάτες
-
2 μέτρια κρεμμύδια
-
1 μεγάλο αγγούρι
-
7-8 ελιές
-
150 gr φέτα (κατα προτίμιση πικάντικη)
-
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βρέχουμε τα παξιμάδια (αν μπορούμε να τα φάμε και στεγνά,το παραλείπουμε) και τα κόβουμε κομματάκια με το χέρι σε ενα μπώλ όπου θα βάλουμε την σαλάτα μας.
-
2
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε απο τα σπόρια και τις κόβουμε μικρά κομμάτια.
-
3
Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, το πλένουμε και το τεμαχίζουμε.
-
4
Βγάζουμε απο τις ελίες τα κουκούτσια και τις κόβουμε ροδέλες.
-
5
Πλένουμε και ξεφλούδιζουμε το αγγούρι και το κόβουμε.
-
6
Βάζουμε τα λαχανικά μαζί με τα παξιμάδια.
-
7
Κόβουμε την φέτα κύβους και την βάζουμε στο μπώλ.
-
8
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη ανακατεούμε και έτοιμο!
Σχόλια (7)