Σαλάτα κινόα πολύχρωμη
Η κινόα, ο καταπληκτικός αυτός σπόρος, η μοναδική αυτή υπερτροφή που προσφέρει στον οργανισμό μας σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλλιο, νάτριο και πολλά ακόμη θρεπτικά συστατικά, συνδυασμένη τώρα με φρέσκα και δροσερά λαχανικά, ως συνοδευτικό ή κύριο γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι συνδυασμοί των λαχανικών μπορεί να είναι άπειροι, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, δυόσμο, αγγουράκι, και ό,τι τραβάει η όρεξή μας.
Υλικά
-
1 φλ.τσαγιού κινόα
-
2 φλ. τσαγιού νερό
-
αλάτι
-
2 κολοκυθάκια τρυφερά
-
15 ντοματίνια
-
2 καρότα
-
αλάτι
-
ελαιόλαδο
-
λευκό ξύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τρυπητό πλένουμε πολύ καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό για τουλάχιστον 2 λεπτά.
-
2
Αφήνουμε να στραγγίσει.
-
3
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε την κινόα.
-
4
Ανακατεύουμε ως να πιεί το νερό που έχει μείνει από το πλύσιμο.
-
5
Προσθέτουμε το νερό και αλατίζουμε.
-
6
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε στο 2 (1-9) και αφήνουμε ως να απορροφηθεί όλο το νερό, περίπου 20 λεπτά.
-
7
Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε να αφρατέψει η κινόα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
8
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια.
-
9
Ανακατεύουμε με την κινόα.
-
10
Προσθέτουμε λάδι μπαλσάμικο και ξύδι μέχρι να το φέρουμε στην γεύση μας.
-
11
Αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις και απολαμβάνουμε.
Σχόλια