Σαλάτα κοτόπουλο με μήλο και γιαούρτι
Μιά δροσερή, ελαφριά, πανεύκολη και πεντανόστιμη σαλατούλα με λίγα υλικά, που μου έλυσε ταυτόχρονα δύο προβλήματα"τι θα γίνει με εκείνη την διατροφή?" και "τι να κάνω πάλι το κοτόπουλο που περίσσεψε?"
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε πιό πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρες γιαούρτι.Αν έχετε περιθώριο θερμίδων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο μαζί με πέτσα που στο ψήσιμο θα γίνει κριτσανιστή και πεντανόστιμη. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι ή λίγη καρυδόψιχα. Αν δεν έχει πέτσα το κοτόπουλο, μπορείτε και να παραλείψετε το ψήσιμο και να το χρησιμοποιήσετε κρύο, ανακατεύοντας με τα υπόλοιπα. Προσωπικά το ξεροψήνω ακόμα και χωρίς πέτσα και το προτιμώ ζεστό και τραγανό.Η σως, αλλά με πλήρες γιαούρτι, είναι από την εκπομπή "νηστικό αρκούδι".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα λαχανικά.
-
2
Χοντροκόβουμε το λάχανο (ωμό).
-
3
Κόβουμε σε κυβάκια το μήλο με την φλούδα του, αφού αφαιρέσουμε σπόρια και κοτσάνι.
-
4
Καθαρίζουμε τις ίνες απ το σέλερι και το ψιλοκόβουμε.
-
5
Βάζουμε σε μία σαλατιέρα τα λαχανικά κατά σειρά εμφανίσεως.
-
6
Ανακατεύουμε τα υλικά της σως και την προσθέτουμε στα λαχανικά.
-
7
Ακατατεύουμε ελαφρά.
-
8
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το ξεροψήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά σε ένα τεφάλ τηγανάκι (χωρίς λιπαρή ουσία).
-
9
Το προσθέτουμε στην σαλατιέρα χωρίς να ανακατέψουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια