Σαλάτα μαργαρίτα
Μία εμφανίσιμη και συνάμα νόστιμη σαλάτα, πραγματικό στολίδι στον μπουφέ ή στο τραπέζι σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε ως βάση όποια πατατοσαλάτα θέλετε.
Υλικά
-
6-7 μέτριες πατάτες
-
1 μικρό βαζακι μαγιονέζα
-
αλατοπίπερο
-
3 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
-
4 βραστά αυγά
-
2 κόκκινες σφιχτές ντομάτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατατες σε κομμάτια γιά να γίνουν γρήγορα.
-
2
Όταν κρυώσουν τις κάνουμε πατατοσαλάτα προσθέτοντας την μαγιονέζα, τα αγγουράκια τουρσί και το αλατοπίπερο
-
3
Την στρώνουμε σε μιά στρογγυλή ή τετράγωνη πιατέλα.
-
4
Βάζουμε σε ξύλο κοπής τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ισομεγέθη φετάκια και τις βάζουμε πάνω από τις πατάτες κυκλικά αφήνοντας κενό το κέντρο.Οι ντομάτες πρέπει να ακουμπάνε η μία πάνω στην άλλη
-
5
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στα 4.
-
6
Αδειάζουμε τους κρόκους σε ένα πιάτο,τους λειώνουμε με πηρούνι,ρίχνουμε αλατοπίπερο
-
7
Πάνω από τις ντομάτες αραιότερα όμως και πιό ίσια βάζουμε τα ασπράδια με την αδειασμένη πλευρά να ακουμπάει επάνω τους
-
8
Στο κέντρο της πιατέλας που έχει μείνει κενό βάζουμε τα κροκάδια.
Σχόλια