Σαλάτα με βλήτα, κολοκυθάκια και πατάτες
Σαλάτα με βραστά λαχανικά, την τρώνε πολύ στην Κρήτη. Ζεστή είναι όνειρο, αλλά τρώγεται και κρύα.
Recipe by alfina
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε νερό να βράσει σε απλωτή κατσαρόλα. Μόλις βράσει, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
-
2
Ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες, τις οποίες έχουμε πλύνει και τρίψει πολύ καλά και τα κολοκυθάκια ολόκληρα.
-
3
Ύστερα από λίγα λεπτά, ρίχνουμε και τα βλίτα τα οποία έχουμε πλύνει καλά και έχουμε κόψει τα πολύ χοντρά κοτσάνια. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
-
4
Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις κόβουμε κομάτια. Τα κολοκυθάκια, αν είναι πολύ μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα. Αλλιώς, τα κόβουμε κι εκείνα σε μεγάλα κομμάτια.
-
5
Ρίχνουμε όσο λαδολέμονο θέλουμε.
Σχόλια (22)