κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα με φακές και φαγόπυρο
Nanu
Nanu @cook_8522863
,Ελλάδα

Τραγανή σαλάτα που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για φακές, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μαυρομάτικα φασόλια και φαγόπυρο. Η ώρα βρασμού εξαρτάται από το πόσο μαλακά επιθυμείτε να είναι τα όσπρια. Μπορείτε να παραλείψετε το λεμόνι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές
  2. 1 φλιτζάνι τσαγιού φαγόπυρο
  3. 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  4. 1 κ.σ. μαϊντανό
  5. 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  6. φλοίδες από τυρί χαμηλών λιπαρών ή από γραβιέρα
  7. λευκό ξύδι
  8. ελαιόλαδο
  9. χυμός από 1/2 λεμόνι
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.

  2. 2

    Μετά από 5'-10' βάζουμε και το φαγόπυρο και τα βράζουμε μαζί περίπου για 15' ακόμη.

  3. 3

    Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ, αναμιγνύουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μαϊντανό. Τα ραντίζουμε με λίγο ξίδι και λάδι και αλατίζουμε ελαφρώς.

  4. 4

    Όταν βράσουν, στραγγίζουμε τις φακές και το φαγόπυρο και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

  5. 5

    Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι και μουστάρδα. Ανακατεύουμε.

  6. 6

    Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά.

  7. 7

    Μπορούμε να τη φάμε ζεστή, ως συνοδευτικό σε ψάρι ή κρέας ή και ως κυρίως γεύμα. Εναλλακτικά, τη συντηρούμε στο ψυγείο και τρώγεται ευχάριστα και κρύα.

Αντιδράσεις

Από

Nanu
Nanu @cook_8522863
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα