Σαλάτα με φακές και φαγόπυρο
Τραγανή σαλάτα που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για φακές, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μαυρομάτικα φασόλια και φαγόπυρο. Η ώρα βρασμού εξαρτάται από το πόσο μαλακά επιθυμείτε να είναι τα όσπρια. Μπορείτε να παραλείψετε το λεμόνι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.
-
2
Μετά από 5'-10' βάζουμε και το φαγόπυρο και τα βράζουμε μαζί περίπου για 15' ακόμη.
-
3
Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ, αναμιγνύουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μαϊντανό. Τα ραντίζουμε με λίγο ξίδι και λάδι και αλατίζουμε ελαφρώς.
-
4
Όταν βράσουν, στραγγίζουμε τις φακές και το φαγόπυρο και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι και μουστάρδα. Ανακατεύουμε.
-
6
Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά.
-
7
Μπορούμε να τη φάμε ζεστή, ως συνοδευτικό σε ψάρι ή κρέας ή και ως κυρίως γεύμα. Εναλλακτικά, τη συντηρούμε στο ψυγείο και τρώγεται ευχάριστα και κρύα.
Σχόλια