κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα με φασολάκια και μανιτάρια
glikoula
glikoula @cook_8474712
,ellas

Μια ελαφριά και δροσερή σαλάτα, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Όσο πιο φρέσκα τα υλικά, τόσο περισσότερη η φρεσκάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φασολάκια και τα μανιτάρια είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος συνδυασμός. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια αντί για κατεψυγμένα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
  2. 500 γρ. μανιτάρια
  3. χυμό από μισό λεμόνι
  4. 1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
  5. λίγο τριμμένο κόλιαντρο
  6. 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  7. 300 ml γαλλικό ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες
  8. αλάτι
  9. Για το ντρέσινγκ
  10. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  11. 6 κουταλιές ξύδι
  12. 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
  13. 1 κουταλάκι ζάχαρη
  14. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνετε καλά.

  2. 2

    Καθαρίζετε τα μανιτάρι μ’ ένα καθαρό, υγρό πανάκι και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.

  3. 3

    Προσθέτετε στο γαλλικό ντρέσινγκ το κρεμμύδι, το τριμμένο κόλιαντρο και το μαϊντανό και περιχύνετε με το μείγμα τα μανιτάρια.

  4. 4

    Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 με 2 ώρες, ανακατεύοντάς τα ελαφρώς κατά διαστήματα.

  5. 5

    Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα μανιταριών στα φασολάκια. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

betelgeuse
betelgeuse @cook_8483251
Η συνταγη σου ειναι υπεροχη..Το κολιαντρο δεν μου αρεσε σαν ιδεα οποτε τον παρελειψα


Παρομοια σαλατα κανω και εγω , αλλα δεν ειχα σκεφτει ποτε να βαλω και μανιταρια . Ευχαριστω για την ιδεα

Από

glikoula
glikoula @cook_8474712
στις
,ellas