Σαλάτα με φασολάκια και μανιτάρια
Μια ελαφριά και δροσερή σαλάτα, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Όσο πιο φρέσκα τα υλικά, τόσο περισσότερη η φρεσκάδα
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φασολάκια και τα μανιτάρια είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος συνδυασμός. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια αντί για κατεψυγμένα
Υλικά
-
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
-
500 γρ. μανιτάρια
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
-
λίγο τριμμένο κόλιαντρο
-
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
300 ml γαλλικό ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες
-
αλάτι
-
Για το ντρέσινγκ
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
6 κουταλιές ξύδι
-
1/2 κουταλάκι μουστάρδα
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνετε καλά.
-
2
Καθαρίζετε τα μανιτάρι μ’ ένα καθαρό, υγρό πανάκι και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.
-
3
Προσθέτετε στο γαλλικό ντρέσινγκ το κρεμμύδι, το τριμμένο κόλιαντρο και το μαϊντανό και περιχύνετε με το μείγμα τα μανιτάρια.
-
4
Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 με 2 ώρες, ανακατεύοντάς τα ελαφρώς κατά διαστήματα.
-
5
Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα μανιταριών στα φασολάκια. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)
Παρομοια σαλατα κανω και εγω , αλλα δεν ειχα σκεφτει ποτε να βαλω και μανιταρια . Ευχαριστω για την ιδεα