Σαλάτα με καταΐφι, σορμπέ λεμόνι και άλλα
Είναι μία σαλάτα πολύ δροσιστική και νόστιμη, ακούγεται περίεργη αλλά τελικά τα υλικά δένουν μεταξύ τους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σαλάτα είναι του Μπαξεβάνη και την δίνει αρχικά με 10 σύκα που τα μουλιάζεις για 45 λεπτά σε μαυροδάφνη και μπαλσαμικο, αλλά μετά λέει πάρτε 2 κουταλιές από το μείγμα.Την έχω φτιάξει 2 φορές. Την 1 μου πήρε 1,5 ώρα, την 2 ένα τέταρτο γιατί δεν μούλιασα τα σύκα, έβαλα μικρότερες ποσότητες για να μην τα πετάω. Εγώ με 5 σύκα βγάζω 2 σαλάτες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα σύκα με λίγη μαυροδάφνη και μπαλσάμικο. για 15 λεπτά. Μπορείτε έαν θέλετε να τα μουλιάσετε πρώτα και μετά να τα βράσετε. Τα πολτοποιούμε όλα, και τα βάζουμε σε τσέρκι για να δώσουμε σχήμα.
-
2
Βάζουμε 1 φράουλα κομμένη σε φέτες.
-
3
Βάζουμε το τυρί, ανθότυρο ή μανούρι.
-
4
Βάζουμε το καταϊφι, το οποίο το έχουμε ψήσει στο φούρνο για 20 λεπτά με λίγο βούτυρο και φυστίκι ανάλατο (προεραιτικά). Κάντε το καταίφι σε τσέρκι για σχήμα, λεπτό σε πάχος για να μην "μπουκώνει" την σαλάτα.
-
5
Βάζουμε μία μπάλα σορμπέ λεμόνι. Η σαλάτα θα δείχνει σαν τουρτίτσα.
-
6
Βάζουμε λάδι, ξύδι και αλάτι στην ρόκα.
-
7
Προσθέτουμε την ρόκα στην "τουρτίτσα".
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια