Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι
Είτε σα συνοδευτικό είτε σα γευμα είναι αναμφίβολα μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια δοκιμασμένη συνταγή με σίγουρη επιτυχία. Για να πετύχετε ένα άριστο αποτέλεσμα καλό θα ήταν το καλαμπλοκι κι ο αρακάς να είναι βρασμένα κι όχι κονσέρβα. Τέλος μην αυξήσετε την ποσότητα του φρέσκου κρεμμδιού γιατί βγαίνει έντονα η γεύση του. Καλή Επιτυχία!
Υλικά
-
250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
-
1 φλιτζάνι κασέρι σε κυβάκια
-
1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κυβάκια
-
1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
-
1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
-
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
-
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
-
πιπέρι
-
αλάτι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Του ρίχνουμε κρύο νερό και το σουρώνουμε καλά.
-
2
Σ΄ένα μπόλ βάζουμε τα ζυμαρικά κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το πιάτο μας κρατάμε λίγο από το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
-
3
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε κι ανάλογα προσθέτουμε κι άλλο αλάτι ή/και πιπέρι.Παγώνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε.
Σχόλια