Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκιά κολοκύθα

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Αναστασία Στέλιου
Αναστασία Στέλιου @cook_8494481

Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και προϊόντα εποχή με ιδιαίτερη έντονη γευση στη sauce.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μία σαλάτα ιδιαίτερη! Καλή μας όρεξη!http//cookloveforever.blogspot.gr/

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη σάλτσα
  2. 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο καλής ποιότητας
  3. 1/4 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
  4. 1 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  5. αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
  6. Για την σαλάτα
  7. 1 κ.σ βούτυρο
  8. λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένες στη μέση
  9. κυβάκια κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε
  10. αποξηραμένα cranberries
  11. καρύδια θρυμματισμένη με το χέρι
  12. ψίχα από ηλιόσπορου
  13. 5-6 κάστανα βρασμένα
  14. 1 όμορφο μπλε τυρί, θρυμματισμένο με το χερι
  15. κόκκινο μαρούλι σγουρό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για να κάνουμε τη sauce, χτυπάμε ελαφρά μαζί το ξύδι και τη μουστάρδα Dijon. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερόνουμε αν χρειάζεται.

  2. 2

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και την κολοκύθα με το βούτυρο. Μαγειρεύουμε τα λαχανικά μας, γυρίζοντας περιστασιακά και ραντίζοντας τα με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.

  3. 3

    Παράλληλα σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα κάστανα για 45- 50 λεπτά.

  4. 4

    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μαρούλι με την sauce balsamico. Μεταφέρουμε το μαρούλι σε μία πιατέλα, προσθέτουμε τα λαχανάκια, την κολοκύθα, τα cranberries, τα καρύδια, ψίχα ηλιόσπορων, τα κάστανα και το μπλε τυρί θρυμματισμένο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Αναστασία Στέλιου
στις