Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκιά κολοκύθα
Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και προϊόντα εποχή με ιδιαίτερη έντονη γευση στη sauce.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μία σαλάτα ιδιαίτερη! Καλή μας όρεξη!http//cookloveforever.blogspot.gr/
Υλικά
-
Για τη σάλτσα
-
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο καλής ποιότητας
-
1/4 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
-
αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
-
Για την σαλάτα
-
1 κ.σ βούτυρο
-
λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένες στη μέση
-
κυβάκια κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε
-
αποξηραμένα cranberries
-
καρύδια θρυμματισμένη με το χέρι
-
ψίχα από ηλιόσπορου
-
5-6 κάστανα βρασμένα
-
1 όμορφο μπλε τυρί, θρυμματισμένο με το χερι
-
κόκκινο μαρούλι σγουρό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να κάνουμε τη sauce, χτυπάμε ελαφρά μαζί το ξύδι και τη μουστάρδα Dijon. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερόνουμε αν χρειάζεται.
-
2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και την κολοκύθα με το βούτυρο. Μαγειρεύουμε τα λαχανικά μας, γυρίζοντας περιστασιακά και ραντίζοντας τα με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.
-
3
Παράλληλα σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα κάστανα για 45- 50 λεπτά.
-
4
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μαρούλι με την sauce balsamico. Μεταφέρουμε το μαρούλι σε μία πιατέλα, προσθέτουμε τα λαχανάκια, την κολοκύθα, τα cranberries, τα καρύδια, ψίχα ηλιόσπορων, τα κάστανα και το μπλε τυρί θρυμματισμένο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια