Σαλάτα με λευκά φασόλια
Ένας άλλος τρόπος για να φάμε τα λευκά φασόλια ή να τα προσφέρουμε σε όσους δεν αγαπούν την φασολάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ανολογίες είναι κατά προσέγγιση μιας και μαγειρεύω κυρίως "με το μάτι". Καλό είναι να την αφήσετε λίγη ώρα, ανακατεύοντας ανα διατήματα, για να δέσουν οι γεύσεις.Το αλάτι σέλινου είναι μια νόστιμη προσθήκη, βάλτε λίγο για την γεύση και συπληρώστε με θαλλασινό αλάτι. Αξίζει να το αγοράσετε και να το δοκιμάσετε.
Υλικά
-
300 γρ λευκά φασόλια
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1/2 ματσάκι μυρώνια ή μαιντανό
-
150 γρ φύλλα από σπανάκι
-
1-2 χούφτες ντοματίνια
-
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
-
χυμός από 1-1 1/2 λεμόνι
-
1 κγ κύμινο
-
1 κγ κόλιανδρο ξερό
-
αλάτι σέλινου ή απλό, πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ (12 ώρες) και την επόμενη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρώνια, τρίβουμε το σκόρδο, κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια.
-
3
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια