Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και τόνο
Μία γευστική σαλάτα για όσους έχουν αδυναμία στα όσπρια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτήν την συνταγή την βρήκα στο βιβλίο μαγειρικής Τhe cook's kitchen bible. Είναι μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες και την μαγειρεύω κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί είναι πολύ νόστιμη όταν την τρως κρύα από το ψυγείο.Επίσης την μαγειρεύω όταν βρίσκομαι σε περιόδους δίαιτας και την τρώω ως κυρίως γεύμα.
Υλικά
-
150 γρ μαυρομάτικα φασόλια
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1 κονσέρβα τόνο
-
λάδι
-
ξύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε τα φασόλια να μουλιάσουν από το βράδυ.
-
2
Την επόμενη μέρα στραγγίστε τα, προσθέστε νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Αφού βράσουν πετάξτε το νερό και αφήστε τα σε ένα μπωλ να κρυώσουν.
-
4
Χτυπήστε σε ένα βαζάκι το λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και αδειάστε την σως στα φασόλια. Ανακατέψτε ελαφρά.
-
5
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι και ανακατέψτε και πάλι.
-
6
Τέλος προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μην διαλυθεί ο τόνος.
Σχόλια (18)