κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα με μπρόκολο, ρύζι και ντρέσινγκ μπαλσάμικο
tjo
tjo @cook_8483520
,Ελλάδα

Μια σαλάτα "γεύμα"!! Ό,τι πρέπει για τη νηστεία μιάς και το μπρόκολο αναπληρώνει το ασβέστιο που δεν λαμβάνουμε αυτήν την περίοδο από τα γαλακτοκομικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την σερβίρετε χλιαρή αλλά είναι πολύ ωραία και κρύα.Στο ντρέσινγκ μπορείτε να προσθέσετε και γιαούρτι!Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Forma".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
6 άτομα
  1. 2 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
  2. 2 φλ. μπουκετάκια μπρόκολο
  3. 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  4. 1 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  5. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. 1 κ.σ. ελιές θρούμπες
  7. 12 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε το μπρόκολο και το ζεματάτε μόλις για 4 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Το βγάζετε από τη φωτιά και το ρίχνετε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να διατηρηθούν πράσινα.

  2. 2

    Το στραγγίζετε και το αναμειγνύετε, με το βρασμένο ρύζι, μέσα σε μια βαθιά σαλατιέρα.

  3. 3

    Προσθέτετε την πιπεριά ψιλοκομμένη, τις ελιές και τα καρύδια.

  4. 4

    Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακινείτε πολύ καλά και περιχύνετε την σαλάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

tatianakie
tatianakie @cook_8486847
ΜΜΜμμμ λεω να τη φτιαξω.... ολα τα υλικα μου αρεσουν :) μολις γινει θα σου βαλω και φωτογραφια και πιρουνακια :)

Από

tjo
tjo @cook_8483520
στις
,Ελλάδα