Σαλάτα με μπρόκολο, ρύζι και ντρέσινγκ μπαλσάμικο
Μια σαλάτα "γεύμα"!! Ό,τι πρέπει για τη νηστεία μιάς και το μπρόκολο αναπληρώνει το ασβέστιο που δεν λαμβάνουμε αυτήν την περίοδο από τα γαλακτοκομικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την σερβίρετε χλιαρή αλλά είναι πολύ ωραία και κρύα.Στο ντρέσινγκ μπορείτε να προσθέσετε και γιαούρτι!Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Forma".
Υλικά
-
2 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
-
2 φλ. μπουκετάκια μπρόκολο
-
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
-
1 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ελιές θρούμπες
-
12 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε το μπρόκολο και το ζεματάτε μόλις για 4 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Το βγάζετε από τη φωτιά και το ρίχνετε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να διατηρηθούν πράσινα.
-
2
Το στραγγίζετε και το αναμειγνύετε, με το βρασμένο ρύζι, μέσα σε μια βαθιά σαλατιέρα.
-
3
Προσθέτετε την πιπεριά ψιλοκομμένη, τις ελιές και τα καρύδια.
-
4
Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακινείτε πολύ καλά και περιχύνετε την σαλάτα.
Σχόλια (8)