Σαλάτα με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και κοτόπουλο
Μια δροσιστική σαλάτα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού με κύριο πρωταγωνιστή το παντζάρι!
Υλικά
-
2 μεγάλα και βρασμένα παντζάρια
-
2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
-
1 πακέτο κομμένη σαλάτα
-
3-4 κ.σ. κατσικίσιο κρεμώδες τυρί
-
ξύδι βαλσάμικο σε μορφή γλάσου
-
γλυκιά πάπρικα
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινήστε προετοιμάζοντας κοτόπουλο. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ ή σακουλίτσα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, γλυκιά πάπρικα (όση θέλουμε) και αλάτι. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αν βιάζεστε, αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 – 30 λεπτά. Να θυμάστε πως όσο περισσότερο το αφήνετε στην μαρινάδα άλλο τόσο τρυφερό και εύγεστο θα είναι!
-
2
Ζεστάνετε δυό κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο για περίπου 6-10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
-
3
Ξεφλουδίστε τα βρασμένα παντζάρα και κόψτε τα σε μεσαία κομμάτια.
-
4
Σε μια σαλατιέρα τοποθετήστε τα ανάμικτα φύλλα σαλάτας, τα παντζάρια και το κατσικίσιο τυρί. Στην κορυφή προσθέστε τα τσιγαρισμένα κομμάτια.
-
5
Τέλος προσθέστε βαλσάμικο ξύδι σε μορφή γλάσου και λίγες σταγόνες ελαίολαδο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια