Σαλάτα με πατζάρια - αβοκάντο και κατσικίσιο τυρί
Πλούσια σαλάτα σε γεύση και αρώματα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κατσικίσιο τυρί με φιλαδέλφεια με αρωματικά!
Υλικά
-
1 βάζο παντζάρια κομμένα σε κύβους
-
2 αβοκάντο κομμένα σε κύβους
-
1/2 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
-
100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
-
1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
-
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
-
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλατοπίπερο
-
5 κ.σ. ψιλοκομμένο ψημένα φουντούκια
-
4 φέτες ψωμί 1 εκ. πάχος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το γκριλ στην υψηλότερη θερμοκρασία. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί.
-
2
Ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με τον βασιλικό σε ένα μπολ.
-
3
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα τυριού στις τέσσερις φέτες ψωμί, βάζουμε στη λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το τυρί, 3 έως 5 λεπτά περίπου.
-
4
Χτυπάμε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ, αλατοπιπερώνουμε, σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.
-
5
Βάζουμε τους κύβους παντζάρια, τη ρόκα σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
-
6
Στην κορυφή βάζουμε τα ψημένα φουντούκια και το αβοκάντο.
-
7
Σερβίρουμε με το ψημένο ψωμάκι με το κατσικίσιο τυρί!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια