Σαλάτα με πορτοκάλι, κρεμμύδια, ελιές και ρόδι

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
sourcherry
sourcherry @cook_8470360

Δροσερή σαλάτα με ξεχωριστές γεύσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Νταϊάνας Κόχυλα, "Χορτομανία".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 μερίδες
  1. 1 κρεμμύδι
  2. 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  3. 6 πορτοκάλια
  4. Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  5. 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  6. 2 κουταλιές ξύδι
  7. 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κύβους
  8. 1 κούπα σπόρους ροδιού
  9. 1 κούπα ελιές θρούμπες
  10. Αλάτι
  11. 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και κατόπιν το μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού για 1 ώρα.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και εν συνεχεία στη μέση, σαν μισοφέγγαρα.

  3. 3

    Στραγγίζουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το πορτοκάλι. Καρυκεύουμε με το πιπέρι.

  4. 4

    Αναμιγνύουμε το λάδι με το ξύδι. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στο μίγμα με τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το αγγούρι και το ρόδι, και ανακατεύουμε ελαφρά.

  6. 6

    Γαρνίρουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sourcherry
sourcherry @cook_8470360
στις