Σαλάτα με πορτοκάλι, κρεμμύδια, ελιές και ρόδι
Δροσερή σαλάτα με ξεχωριστές γεύσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Νταϊάνας Κόχυλα, "Χορτομανία".
Υλικά
-
1 κρεμμύδι
-
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
-
6 πορτοκάλια
-
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
1/3 κούπας ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές ξύδι
-
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κύβους
-
1 κούπα σπόρους ροδιού
-
1 κούπα ελιές θρούμπες
-
Αλάτι
-
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και κατόπιν το μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού για 1 ώρα.
-
2
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και εν συνεχεία στη μέση, σαν μισοφέγγαρα.
-
3
Στραγγίζουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το πορτοκάλι. Καρυκεύουμε με το πιπέρι.
-
4
Αναμιγνύουμε το λάδι με το ξύδι. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στο μίγμα με τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.
-
5
Προσθέτουμε το αγγούρι και το ρόδι, και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
6
Γαρνίρουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια