Σαλάτα με ψάρι αθηναϊκή
Τη "σαλάτα" αυτή η γιαγιά την έφτιαχνε όταν είχε τραπέζι. Είναι όμως ιδανική και για να μην πηγαίνει χαμένο το ψάρι που περίσσεψε από την ψαρόσουπα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχετε κέφια, σχηματίστε ένα ψάρι. Βάλτε ελίτσα για μάτι και κλωνάρια μαιντανού για πτερύγιο.
Υλικά
-
0.5 κιλό βραστό ψάρι (σφυρίδα, λαυράκι, μπακαλιάρος, κ.λ.π)
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
Ψιλοκομμένος μαιντανός
-
Ψιλοκομμένος άνηθος
-
Αλατοπίπερο
-
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
-
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
-
Προαιρετικά1 βραστή πατάτα και 1 βραστό καρότο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκοκκαλίζετε πολύ προσεκτικά το ψάρι, σχηματίζοντας μικρά φιλετάκια.
-
2
Τα ρίχνετε σε μια γαβάθα. Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το λεμόνι.
-
3
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και - αν χρησιμοποιήσετε - την πατάτα και το καρότο.
-
4
Ανακατεύετε με το ψάρι.
-
5
Μεταφέρετε το μίγμα στην πιατέλα ή το μπωλ που θα σερβίρετε (ιδανικάπιατέλα σε σχήμα ψαριού) και καλύπτετε όλη την επιφάνεια με ένα στρώμα μαγιονέζας.
-
6
Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Σχόλια (5)