Σαλάτα με ρόκα, ρόδι και μέλι
Δροσερή, χορταστική, θρεπτική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί, γιατί θα πάνε όλα στον πάτο και θα μείνει η ρόκα μόνο πάνω. Για να γίνει πλήρες γεύμα προσθέστε και λίγα κρουτόνια. Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
3 ματσάκια ρόκα (μόνο τα φύλλα)
-
1 ρόδι
-
6 μεγάλα σύκα παστά
-
3/4 ποτηριού φουντούκια
-
2 δάκτυλα του ποτηριού ελαιόλαδο
-
2-3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
-
1 κουταλιά μέλι
-
λίγο μαλακό κατσικίσιο τυρί (προεραιτικό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τη ρόκα.
-
2
Κόβουμε στη σαλατιέρα τα φύλλα μόνο (κατά προτίμηση με το χέρι).
-
3
Ξεσποριάζουμε το ρόδι,
-
4
Κόβουμε τα σύκα σε κομματάκια, μοιράζουμε τα φουντούκια στη μέση και τα κρατάμε ξεχωριστά από τη ρόκα.
-
5
Κτυπάμε καλά το λάδι, το ξύδι και το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
-
6
Περιχύνουμε με το dressing τα φύλλα ρόκας και ανακατεύουμε.
-
7
Βάζουμε πάνω στη ρόκα όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.Η σαλατούλα είναι έτοιμη.
Σχόλια (20)