Σαλάτα με σύκα και προσούτο
Νόστιμη, δροσερή και πάνω απ' όλα υγιεινή. Μια ιδιαίτερη σαλατούλα, ελαφρώς γκουρμέ για απαιτητικούς ουρανίσκους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα λαχανικά δεν δίνω ποσότητες γιατί δεν είναι εφικτό, μπορεί ο καθένας να βάλει όσο πιστεύει ότι είναι καλό γι αυτόν, είτε λίγο είτε πολύ. Καλή όρεξη !!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού πλύνετε καλά τα λαχανικά και τα σύκα, κόβετε τα πράσινα λαχανικά με τα χέρια σε μέτρια κομμάτια (όχι πολύ ψηλά) τα αλατίζετε ελαφρώς και έπειτα κόβετε τα σύκα χωρίς να τα ξεφλουδίσετε στα τέσσερα ή στα δύο και τα προσθέτετε στα λαχανικά.
-
2
Στη συνέχεια κόβετε με τα χέρια σας τα καρύδια και το προσούτο και τα ρίχνετε κι αυτά στη σαλάτα, ρίχνετε και την παρμεζάνα ή τη γραβιέρα.
-
3
Τέλος ανακατεύετε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ το λάδι με το μπαλσάμικο και το μέλι, περιχύνετε τη σαλάτα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Σχόλια (22)