Σαλάτα με σολομό και αγκινάρες εποχής

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Μία ελαφριά σαλάτα με τα πιο αγνά υλικά που μπορεί να καταναλωθεί ως κυρίως γεύμα. Ένα πλήρες πιάτο που συνδυάζει την πρωτεΐνη με το σολομό, τους υδατάντθρακες με τα κρουτόνια και πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά με τα λαχανικά, τις αγκινάρες και τα παντζάρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη σαλάτα αυτή δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι καθώς ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι και δεν αφήνει τη σαλάτα στεγνή!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 άτομο
  1. 1 φιλέτο σολομού 150 γρ.
  2. 2 αγκινάρες βρασμένες και κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια
  3. 1 παντζάρι βρασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  4. 2 ποτήρια ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο (κραμπί)
  5. 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  6. 1 μικρή ντομάτα
  7. 1/2 ποτήρι κρουτόν ολικής άλεσης
  8. Για το ντρέσινγκ
  9. 1 κ.γ μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το σολομό όπως επιθυμούμε (π.χ. στον ατμό, στο φούρνο, στη σχάρα).  Προτείνω στον ατμό έτσι ώστε να παραμείνει ζουμερός.

  2. 2

    Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά.

  4. 4

    Βάζουμε το σολομό στη σαλάτα χωρίς να τον κάνουμε πολύ μικρά κομματάκια και ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και τα κρουτόνια.

  5. 5

    Προαιρετικά βάζετε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι.  Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus