Σαλάτα με σολομό και αγκινάρες εποχής
Μία ελαφριά σαλάτα με τα πιο αγνά υλικά που μπορεί να καταναλωθεί ως κυρίως γεύμα. Ένα πλήρες πιάτο που συνδυάζει την πρωτεΐνη με το σολομό, τους υδατάντθρακες με τα κρουτόνια και πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά με τα λαχανικά, τις αγκινάρες και τα παντζάρια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη σαλάτα αυτή δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι καθώς ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι και δεν αφήνει τη σαλάτα στεγνή!!!
Υλικά
-
1 φιλέτο σολομού 150 γρ.
-
2 αγκινάρες βρασμένες και κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια
-
1 παντζάρι βρασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1/2 ποτήρι ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
-
1 μικρή ντομάτα
-
1/2 ποτήρι κρουτόν ολικής άλεσης
-
Για το ντρέσινγκ
-
3 κ.σ. μπαλσάμικο
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.γ μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε το σολομό όπως επιθυμούμε (π.χ. στον ατμό, στο φούρνο, στη σχάρα). Προτείνω στον ατμό έτσι ώστε να παραμείνει ζουμερός.
-
2
Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ.
-
3
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά.
-
4
Βάζουμε το σολομό στη σαλάτα χωρίς να τον κάνουμε πολύ μικρά κομματάκια και ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και τα κρουτόνια.
-
5
Προαιρετικά βάζετε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι. Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια