Σαλάτα με σπανάκι και φινόκιο
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται με ψάρι, κρέας ψητό ή και σκέτη.
Χαμηλών υδατανθράκων
Υλικά
-
300 gr σπανάκι φρέσκο
-
1-2 φινόκιο (fenikel) ανάλογα με το μέγεθος
-
1-2 λεμόνια
-
λάδι αγνό
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε σπανάκι φρέσκο, το πλένουμε καλά, μόνο τα φύλλα και το κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια.
-
2
Παίρνουμε ένα ή δύο φινόκιο, τα καθαρίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε σε φετούλες όλα μαζί και τα φιλαράκια του με τη βοήθεια ενός τρίφτη.
-
3
Όλα μαζί τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τον χυμό 1-2 λεμονιών, αλάτι και πιπέρι και αγνό ελαιόλαδο. Κάνουμε ακόμα ένα καλό ανακάτεμα και καλή όρεξη.
Σχόλια (2)