κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα με σπανάκι, πορτοκάλι και παρμεζάνα

Σαλάτα με σπανάκι, πορτοκάλι και παρμεζάνα

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο (μόνο τα φύλλα)
  2. 50 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
  3. 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
  4. μερικά κρουτόν ή μικρά παξιμαδάκια
  5. 4 φέτες ψημένο και ψιλοκομμένο μπέϊκον
  6. 1 φλιτζ. του καφέ λάδι
  7. 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε καλά και κόβετε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι.

  2. 2

    Σαπουνίζετε το πορτοκάλι,το σκουπίζετε και ξύνετε τη φλούδα του στον τρίφτη μέχρι να πάρετε μια μικρή ποσότητα. Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και το στύβετε, ενώ το υπόλοιπο μισό το κόβετε σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε τη φλούδα του.

  3. 3

    Τοποθετείτε το σπανάκι σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις πιπεριές και το μπέϊκον και ανκατεύετε.

  4. 4

    Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το λάδι με το ξύδι, 2-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού, λίγο ξύσμα και αλατοπίπερο.

  5. 5

    Διακοσμείτε τη σαλάτα με τις φλούδες του πορτοκαλιού, φλούδες παρμεζάνας και κρουτόν. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.

  6. 6

    Για να πάρετε φλούδες από την παρμεζάνα χρησιμοποιήστε το εργαλείο με το οποίο ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τις πατάτες.

Αντιδράσεις

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα