Σαλάτα με τρυφερά κολοκυθάκια
Συνοδεύει τέλεια ψαράκια τηγανητά, αλλά είναι και από μόνη της ένα ελαφρύ γεύμα για δίαιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ζεστή ή κρύα είναι πολύ ωραία αυτή η σαλάτα. Διαλέξτε όσο το δυνατόν μικρότερα κολοκυθάκια (όσο ένα δάχτυλο).
χαμηλών υδατάνθρακων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες.
-
2
Τα βάζουμε σε χαμηλή κατσαρόλα, τα αλατίζουμε και τα σκεπάζουμε με νερό.
-
3
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, αλλά να κρατάνε, να μη λιώσουν, γύρω στα 6-8 λεπτά.
-
4
Τα βγάζουμε από το νερό και τα κόβουμε σε ροδέλες 1-2 εκ. σε μια πιατέλα.
-
5
Τα ραντίζουμε με λάδι, λεμόνι και αν χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι.
-
6
Ρίχνουμε από πάνω ρίγανη και φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο.
Σχόλια (6)