Σαλάτα Μπρόκολο
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τις 3 πιπεριές Φλωρίνης, τις κόβουμε στα δύο και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τα κοτσάνια. Σε ένα ταψί (χωρίς λάδι), τις βάζουμε στο γκριλ με την πλάτη προς τα πάω και τις ψήνουμε μέχρι να καεί η φλούδα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε το καμμένο μέρος
-
2
Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing σε μπλέντερ και τα λιώνουμε.
-
3
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μπρόκολα και κρατάμε μόνο τα μπουκετάκια του. Αφού τα πλύνουμε καλά, τα βυθίζουμε σε ζεστό νερό για 1', τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά (καλύτερα να γίνει αυτό από την προηγούμενη μέρα).
-
4
Κόβουμε το μπέικον κομματάκια και το τσιγαρίζουμε λίγο. Αν θέλουμε τσιγαρίζουμε και τα κασιους λιγάκι (ή το κουκουνάρι).
-
5
Σε μπολ βάζουμε το μπρόκολο. Ρίχνουμε το τσένταρ, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το κομμένο μπέικον.
-
6
Ρίχνουμε από πάνω το dressing μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια