Σαλάτα πατάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι αυτή καθ΄ εαυτή όπως την έφτιαξα εγώ ώστε να έχει χαμηλά λιπαρά. Εσείς αν δεν έχετε πρόβλημα, βάζετε κανονική μαγιονέζα, λάδι και πλήρες γιαούρτι. Επίσης για τη σως μια ιδέα είναι να προσθέσετε κάνα μπαχαρικό.
Υλικά
-
3 μεγάλες πατάτες
-
1 μικρή πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
-
Μαϊντανό (ποσότητα ανάλογη με τα γούστα)
-
6 κ.σ. μαγιονέζα έξτρα λάιτ
-
1 κεσαδάκι γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
-
2 καρότα
-
Άνηθο
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε ή τις μαγειρεύετε στον ατμό. Όταν γίνουν τις κόβετε σε κυβάκια και τις βάζετε για λίγο στη κατάψυξη.
-
2
Τρίβετε το καρότο και τεμαχίζετε τον μαϊντανό και την πιπεριά. Τα προσθέτετε στις πατάτες και ανακατεύτετε προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
3
Σε ένα μικρό μπολ αδειάζετε το γιαούρτι μαζί με 3-4 φουλ κουταλιές μαγιονέζα. Ανακατεύετε καλά ώστε η σως να γίνει ομοιογενής. Την προσθέτετε στα λαχανικά σας και φροντίζετε να πάει παντού.
-
4
Τέλος απλώνετε 2 κουταλιές μαγιονέζα από πάνω και ψιλοκόβετε τον άνηθο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια