Σαλάτα πολύχρωμη
Σαλάτα με πολλά λαχανικά όλων των χρωμάτων και βιταμινών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε τα λαχανικά πιο μαλακά, τα σφίγγουμε με τα χέρια να "μαραθούν", πριν βάλουμε το καλαμπόκι και αφήνουμε λίγη ώρα τη σαλάτα φτιαγμένη, πριν την φάμε.Οι αναλογίες αυξομειώνονται ανάλογα τα γούστα και φυσικά διάφορα υλικά μπορούν να προστεθούν (π.χ. ντοματίνια, λιαστή ντομάτα, κάποιο τυρί)...φαντασία να υπάρχει!
Υλικά
-
0.5 μαρούλι ή λόλα
-
λίγο σπανάκι
-
λίγη ρόκα
-
0.5 άσπρο λάχανο
-
0.5 κόκκινο λάχανο
-
4 καρότα
-
λάδι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε όλα τα σαλατικά σε μεγάλο μπολ.
-
2
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη τον χοντρό και τα προσθέτουμε.
-
3
Προσθέτουμε και το καλαμπόκι στραγγισμένο. Αλατίζουμε.
-
4
Αναμειγνύουμε λάδι με μπαλσάμικο, όσο μας αρέσει, περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε με τα χέρια!
-
5
Το αποτέλεσμα είναι πολύχρωμο και χαρούμενο, πολύ σημαντικό, γιατί πρώτα απ' όλα, τρώμε με τα μάτια!
Σχόλια (5)