κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα πράσινη με ροκφόρ και καρύδια

Σαλάτα πράσινη με ροκφόρ και καρύδια

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
maria27
maria27 @cook_8452330
Αθήνα,

Μία πολύ ξεχωριστή και νόστιμη σαλάτα!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε την! Έίναι πολύ ωραία. Η συνταγή είναι από τον Ηλία Μαμαλάκη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 Minutes
4-5 άτομα
  1. 600 γραμ πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)
  2. 1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  3. 60 γραμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  4. 150 γραμ ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους
  5. για τη σάλτσα
  6. 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  7. 1 κουτ σούπας μπαλσάμικο
  8. 1 κουτ γλυκού ζάχαρη
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μικρό μπρικάκι ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. 2

    Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να περιμένει.

  3. 3

    Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάμε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζω με τη καρυδόψιχα.

  4. 4

    Φυλάμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.

  5. 5

    Πριν τη σερβίρω την περιχύνω με τη σάλτσα και ανακατεύω καλά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (15)

zanice
zanice @cook_8453965
Μια ερώτηση, το βαλσάμικο με τη ζάχαρη πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ελαιόλαδο ή δεν έχει σημασία?

Από

maria27
maria27 @cook_8452330
στις
Αθήνα,