κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα ρόκα, φινόκιο, αχλάδι

Σαλάτα ρόκα, φινόκιο, αχλάδι

parabellum
parabellum @cook_8460581
,

εξαιρετική απλή και ολίγον γκουρμεδιάρικη

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιρόπι σφενδάμου το βρίσκεις σε κάποια σουπερμάρκετ. Η γεύση του είνα μοναδική (καπνιστή και καραμελένια) και αξίζει να το δοκιμάσει κανείς. Αλλιώς πετιμέζι ή (λιγότερο σε ποσότητα) μέλι. Το τυρί πρέπει να είναι πκάντικο και όχι γλυκό (όπως κάποιες γραβιέρες ή παρμεζάνα). Από κει και πέρα οι αναλογίες στα υλικά είναι στο γούστο του καθενός...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 1 ματσάκι ρόκα (περίπου 100γρ)
  2. 1 φινόκιο μεγάλο
  3. λίγο άνιθο
  4. 70-80 γρ φλούδες πικάντικου τυριου (πχ. πεκορίνο)
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. ελάχιστο κύμινο
  8. 3-4 κ.σ.  λάδι
  9. χυμό από ένα λεμόνι
  10. 2 κ.σ. ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χοντροκόβουμε τη ρόκα.

  2. 2

    Κοβουμε το φινόκιο κατα μήκος και έπειτα στη μέση.

  3. 3

    Επειτα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (μισοφέγγαρα).

  4. 4

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμόνι και το ξύδι.

  5. 5

    Προσθέτουμε το φινόκιο και το αφήνουμε να μαλακώσει για 30 λεπτά (ή και παραπάνω). Ανά διαστήματα ανακατεύουμε να μαριναριστεί το φινόκιο.

  6. 6

    Κόβουμε σε μισοφέγγαρα τα αχλάδια (ανάλογου πάχους με το φινόκιο).

  7. 7

    Στραγγίζουμε το φινόκιο κρατώντας τα υγρά του, προσθέτουμε τη ρόκα, τον άνιθο, τα αχλάδια και τις φλούδες του πικάντικου τυριού.

  8. 8

    Ανακατεύουμε τα υγρά που κρατήσαμε με το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

parabellum
parabellum @cook_8460581
στις
,