Σαλάτα ρόκα, φινόκιο, αχλάδι
εξαιρετική απλή και ολίγον γκουρμεδιάρικη
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιρόπι σφενδάμου το βρίσκεις σε κάποια σουπερμάρκετ. Η γεύση του είνα μοναδική (καπνιστή και καραμελένια) και αξίζει να το δοκιμάσει κανείς. Αλλιώς πετιμέζι ή (λιγότερο σε ποσότητα) μέλι. Το τυρί πρέπει να είναι πκάντικο και όχι γλυκό (όπως κάποιες γραβιέρες ή παρμεζάνα). Από κει και πέρα οι αναλογίες στα υλικά είναι στο γούστο του καθενός...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χοντροκόβουμε τη ρόκα.
-
2
Κοβουμε το φινόκιο κατα μήκος και έπειτα στη μέση.
-
3
Επειτα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (μισοφέγγαρα).
-
4
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμόνι και το ξύδι.
-
5
Προσθέτουμε το φινόκιο και το αφήνουμε να μαλακώσει για 30 λεπτά (ή και παραπάνω). Ανά διαστήματα ανακατεύουμε να μαριναριστεί το φινόκιο.
-
6
Κόβουμε σε μισοφέγγαρα τα αχλάδια (ανάλογου πάχους με το φινόκιο).
-
7
Στραγγίζουμε το φινόκιο κρατώντας τα υγρά του, προσθέτουμε τη ρόκα, τον άνιθο, τα αχλάδια και τις φλούδες του πικάντικου τυριού.
-
8
Ανακατεύουμε τα υγρά που κρατήσαμε με το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια