Σαλάτα ρόκα με κουκουνάρι
Μια απλή απλούστατη αλλά εξαιρετικά γευστική σαλάτα με ελαφρά πικάντικη γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να ρίξουμε το αλάτι, το ξύδι και το λάδι μόνο την ώρα που θα τη σερβίρουμε για να μη μαραθούν τα λαχανικά. Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια μπέικον το οποίο θα τσιγαρίσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και θα το αφήσουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει εντελώς.
Υλικά
-
2 ματσάκια ρόκα
-
1 ντομάτα χωρίς σπόρια
-
1 μικρό αγγουράκι (προαιρετικά)
-
κουκουνάρι ψίχα καβουρδισμένη στο τηγάνι
-
ξύδι μπαλσάμικο
-
λάδι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τη ρόκα σε άφθονο νερό.
-
2
Την κόβουμε με ψαλίδι σε χοντρά κομμάτια.
-
3
Κόβουμε τη ντομάτα και το αγγουράκι σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη ρόκα.
-
4
Πασπαλίζουμε με κατσικίσιο τυρί και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
-
5
Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι και το λάδι.
Σχόλια