Σαλάτα ρόκα με τυρί, λουκάνικο και αχλάδι
Η συνταγή είναι απλή και την δοκίμασα ένα βράδυ σαν ελαφρύ δείπνο. Τα υλικά είναι για ένα άτομο υπολογισμένα με το μάτι αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε ανάλογα με το γούστο σας. Με βάση την ρόκα πρόσθεσα υλικά που θα την γλυκάνουν όπως το αχλάδι(μπορείτε να προσθέσετε και άλλο φρούτο) και θα την ισορροπήσουν όπως το κασέρι, η φέτα, το λουκάνικο και λίγο κρεμμύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη συνταγή μου έβαλα και ένα βραστό αυγό, αλλά προσωπικά ο κρόκος δεν είχε ευχάριστη υφή στη σαλάτα. Αντίθετα το ασπράδι ήταν μια ωραία προσθήκη. Το φρούτο μπορεί να αλλάξει με κάτι επίσης γλυκό και μαλακό. Πειραματιστείτε με τα δικά σας υλικά και με τις γεύσεις που σας αρέσουν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τη ρόκα και την ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
-
2
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ξύδι, λάδι και ανακατεύουμε.
-
3
Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και την φέτα γκούντα τριμμένη.
-
4
Εντωμεταξύ, βάζουμε το λουκάνικο στην τοστιέρα και το αφήνουμε 3'- 5'.
-
5
Ψιλοκόβουμε λίγο κρεμμύδι και το βάζουμε στη σαλάτα.
-
6
Κόβουμε ένα ώριμο αχλάδι και το ανακατεύουμε στη σαλάτα για να πάρει τη γλυκάδα η ρόκα.
-
7
Προσθέτουμε και το λουκάνικο κομμένο σε μικρές ροδέλες.
-
8
Ανακατεύουμε καλά με λίγο ακόμα λάδι και το αδειάζουμε στο βαθύ πιάτο μας.
-
9
Κόβουμε με το χέρι μια φρυγανιά και την στολίζουμε από πάνω. Καλή όρεξη!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια